Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Trei tehnici de autoapărare

Trei tehnici de autoapărare

Nu strică niciodată să fii pregătit pentru a riposta în cazul în care ești atacat pe strada de persoane cu gânduri necurate. Pentru a aplica cu succes cele trei tehnici prezentate de antrenoarea de judo Roxana Prună, e necesar să acționezi prompt și astfel să te folosești de momentul în care atacatorul tău e suprins că nu te predai pur și simplu.

1. Atunci când ești agresat pe strada, de obicei, agresorul te prinde din spate, strângându-te în brațe cu putere. Atunci te poți folosi de elementul surpriză, aplecându-te și folosind greutatea lui în avantajul tău. Odată agresorul căzut trebuie să te asiguri că acesta nu se mai ridică, aplicându-i o lovitură puternică în zona gâtului.
2. În situația în care agresorul te atacă din față, împingându-te cu mâna în gât, îi fixezi mâna cu care te-a prins, iar cu cealaltă îi aplici o lovitură în față și îi seceri piciorul avansat. Când este doborât la pământ, te asiguri că va rămâne o perioada acolo, lovindu-l în coaste cu piciorul.
3. Dacă agresorul te ia pe după gât și încearcă să te strângă, treci cu piciorul prin fața lui și prin răsucire îl trântești. Când e la pământ îi aplici o lovitură în față.

Specialiștii avertizează însă că niciuna dintre aceste tehnici nu este ușor de făcut fără o pregătire în prealabil. Pe lângă antrenamente care să te facă să stăpânești bine autoapărarea, nu evita să folosești sprayuri cu piper sau să îți lovești agresorul cu piciorul în testicule sau să-i bagi degetele în ochi. Dacă poți să fugi este cel mai bine, pentru că de obicei, nu vei fi atacat de o singură persoană. Chiar dacă nu crezi că îți va sări cineva în ajutor, țipă. Niciodată nu poți știi cine te aude și te salvează. Mult noroc!

 

Ultima modificareLuni, 16 Noiembrie 2015 21:09

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.