Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Furturile clasice din locuinte. Cum evitam sa cadem victime?

Furturile clasice din locuinţe. Cum evitam să cădem victime?

 

Cine a fost vreodată călcat de hoţi în propria locuinţă, ştie că pe lângă prejudiciul, de multe ori nerecuperat, sentimentul că cineva a pătruns în locul în care ar trebui să te simţi în siguranţă e cel mai greu de depăşit.
Poliţiştii avertizează, însă, că de cele mai multe ori, noi suntem principalii vinovaţi pentru furturile din locuinţă, atunci când nu suntem foarte atenţi să ne protejăm pe noi, familia noastră şi bunurile din casă.

1. De cele mai multe ori, hoţii intră în case unde au fost uitate geamurile sau uşile deschise. De aceea este bine să încuiaţi uşa şi când plecaţi de acasă, dar şi imediat ce aţi sosit acasă.
2.Nu vă zgârciţi atunci când vine vorba despre uşi şi încuietori de cea mai bună calitate, astfel încât hoţului să-i fie greu să deschidă aşa ceva.
3. Este foarte bine dacă achiziţionaţi şi cele mai ieftine camere de supraveghere sau machete care imită camerele, puse în locuri vizibile. Unii hoţi vor fi descurajaţi la vederea acestora.
4. Sistemele de alarmare sunt şi ele indicate, mai ales în cazul unor proprietăţi mari sau unde există bunuri de valoare foarte mari.
5. Un câine este un poliţist foarte bun şi în casă şi în apartament.
6. Nu plecaţi nici până la magazin şi să lăsaţi uşa deschisă. Un hoţ are nevoie de câteva secunde să intre în casă, să ia un obiect de valoare lăsat la vedere şi să plece.
7. Cele mai multe furturi din locuinţe se petrec ziua când locatarii sunt plecaţi de acasă.
8. În situaţia în care vă treziti cu hoţul în casă în cele mai multe cazuri, acesta se va speria şi va fugi. Dar dacă totuşi insista să vă fure, cumpăniţi rapid ce este mai important dintre viaţă si bunurile pe care le aveti şi încercaţi să purtaţi mai degrabă un dialog calm, decât să vă repeziţi să-l imobilizaţi dacă ştiţi că nu aveţi posibilitatea concreta de a o face.

 

Ultima modificareSâmbătă, 10 Octombrie 2015 18:05

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.