Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum sa nu fii victima Metodei Cioabă?

Cum sa nu fii victima Metodei Cioabă?

 

Metoda Cioabă este o escrocherie mai nouă folosită mai ales de hoţi de etnie romă care se pretind a face parte din anturajul răposatului rege Cioabă şi care umblă prin ţară pentru a da, chipurile, de pomană tuturor, bijuterii care au aparţinut defunctului.

1. Persoane de etnie romă abordează pe strada femei, cele mai multe de vârsta a III-a, oferindu-le bijuterii despre care li se spune că sunt din aur.
2. Totul are, însă, un preţ şi victimele se trezesc deposedate de propriile bijuterii din aur, fie fără să-şi dea seama, fie cu propriul consimţământ.
3. Escrocii le conving să-şi pună bijuteriile într-o batistă, chipurile să fie bine primită pomană, batista pe care o descântă.
4. Victima primeşte o alta batistă care are în ea pietre şi hârtii, dar care seamănă cu cea în care şi-au pus bijuteriile. Li se spune să nu desfacă batista imediat, ci la o jumătate de oră sau o oră, că nu mai are descântecul efect.
5. Hoţii dispar cu bijuteriile din aur, iar victimele se aleg, în cel mai bun caz, cu nişte gablonţuri.
6. De cele mai multe ori, victimele au anunţat furtul propriilor bijuterii abia după ce a mers la bijutier pentru a verifica autenticitatea gablonţurilor primite.
7. Această metodă se bazează pe dorinţa oamenilor de a câştiga foloase materiale fără să muncească, fiind similară cu metoda concursurilor, atunci când hoţii percep anumite taxe pentru ca tu sa intri în posesia banilor câştigaţi. Dacă nu ai participat la nicio tombolă şi la niciun concurs este lesne de înţeles că nu poţi sa fii câştigător şi că la mijloc este vorba de un lucru necurat.

 

Ultima modificareVineri, 09 Octombrie 2015 19:28

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.