Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum sa nu fii victima Metodei Accidentul?

Cum sa nu fii victima Metodei Accidentul?

 

Este uşor să pici în plasa infractorilor atunci când ţi se spune ca propriul copil se află în pericol. Dragostea pentru copii sau rude apropiate îi fac pe mulţi să nu mai raţioneze corect şi astfel să pice victime sigure ale escrocilor. O altă reţea care nu dă greş este orice escrocherie care cointeresează victima. Oamenii cred că vor primi bani şi cu gândul la un câştig pe nepusă masă nu îşi imaginează măcar că vor fi înşelaţi.

Metoda Accidentul este arhi cunoscută, dar cu toate astea există încă victime ale acestei excrocherii, chiar dacă discursul este diferit de la caz la caz există anumite trăsături comune pe care e bine să le ştiţi.

1. Escrocii care apelează la aceasta metodă sunt inventivi, au mult tupeu şi antrenament.
2. Escrocii ştiu elemente personale din viaţa victimelor lor aflate fie de pe reţelele de socializare, fie de la vecini sau rude care nu-şi dau seama că discutând cu necunoscuţi despre alţii pot face mult rău sau chiar de la victime, care prin darul infractorilor de a descoase, spun multe informaţii utile escocilor.
3. De obicei, oamenii aflaţi la vârsta a III-a sunt victimele acestui gen de infracţiune.
3. De cele mai multe ori, victima este sunată pe telefonul fix, după care li se cere numărul de mobil dacă acesta exista.
4. Escrocul spune că este prieten cu fiul, nepotul etc al victimei şi că îl ajută pe acesta să iasă basma curată dintr-un accident cu victime de a cărui producere este vinovat. Pentru a scăpa de tragerea la răspundere sau a cumpăra tăcerea victimei are nevoie de o sumă foarte mare de bani.
5. Nu vă lăsaţi păcăliţi nici dacă cel de la telefon spune că este fiul sau fiica voastră şi plânge şi-şi potriveşte vocea în funcţie de momentul dramatic prin care trece. Adesea, escrocii folosesc această păcăleală. Aşa zisul fiu vorbeşte până la un punct când dă telefonul altcuiva care se pretinde a fii avocat.
6. Pentru a nu le putea verifica povestea, infractorii le spun victimelor să nu sune fiul, fiica că telefoanele sunt ascultate şi le-ar putea face rău sau au grija să menţină convorbirea tocmai pentru ca victimele să fie în imposibilitatea de a suna pe cineva.
7. Adesea, victimele au fost alese la întâmplare din cartea de telefon.
8. Suma de bani este preluată de o persoană, ori de escroci, ori de complici de-ai lor.

 

Ultima modificareMarți, 13 Octombrie 2015 11:18

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.