Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum ne pazim de hoţii din buzunare si posete?

Cum ne păzim de hoţii din buzunare şi poşete?

 

Furturile din buzunare şi genţi sunt cel mai des întâlnite, dar şi cel mai rar raportate poliţiei. Fie că e vorba de un prejudiciu prea mic, fie că păgubiţii se tem de birocraţia prea mare de la poliţie în comparaţie cu prejudiciul mic sau le e teama de infractori, aceste furturi nu ajung de multe ori în atenţia poliţiei. Ce trebuie să faceţi pentru a nu deveni victima acestor hoţi?

1. Fiţi atenţi atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate -autobuzuri, pieţe, străzi, magazine etc. chiar dacă staţi de vorba cu cineva, încercaţi să fiţi atenţi şi la bunurile pe care le aveţi asupra voastră-genţi, borsete, poşete, portofele.
2. Nu ţineţi portofelele în buzunarele de la spate ale pantalonilor sau în locuri vizibile, ci în cele interioare sau din faţă, pentru a avea control asupra lor.
3.In locurile aglomerate ţineţi genţile în faţă sau în poală dacă staţi pe scaune.
4. De cele mai multe ori, hoţii de buzunare sunt bine îmbrăcaţi şi acţionează în grupuri de cel puţin 2-3. Unul fură şi strecoară bunurile furate altuia pentru ca atunci când iţi dai seama că ai fost furat să nu-l poţi învinovăţi pe el.
5. Trebuie să-ţi trezească atenţia, persoanele care te împing inexplicabil în autobuz, mai ales când se ajunge în staţii, dar şi cele care te analizează cu atenţie.
6. Foarte rar, hoţii din buzunare devin agresivi. Atunci când sunt descoperiţi, în general, încearcă să fugă.
7. Nu vă lăsaţi păcăliţi nici dacă vedeţi copii îngrămădindu-se inexplicabil pe lângă voi. Hoţii işi învaţă meseria de mici, cu atât mai mult cu cât minorii nu pot fi traşi la raspundere penala pentru faptele lor.

 

Ultima modificareVineri, 09 Octombrie 2015 20:01

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.