Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum îți protejezi copilul de pericolele de pe internet?

Cum îți protejezi copilul de pericolele de pe internet?

 

Învățați-vă copiii să nu aibă încredere în persoanele cu care vin în contact prin intermediul rețelelor de socializare, recomandă inspectorul Mihaela Rădoi de la serviciul de prevenire al Inspectoratului de Poliție Prahova.

În fiecare zi, oricare dintre noi accesează internetul, fie dacă vorbim despre muzica, jocuri, filme sau socializare. Copiii sunt cei mai vulnerabili în mediul online, așa că părinții trebuie să supravegheze copilul atunci când folosește internetul și să îl învețe cum să se protejeze de infractorii care se pot ascunde în spatele unei identități false, în mediul online.

1.Este important atunci când discutăm în mediul online cu persoane necunoscute, să ne protejăm datele personale.

2.Nu oferiți străinilor care vă abordează pe peretelele de socializare, adreasa unde locuiți, programul pe care îl aveți sau date despre părinți.

3.În spatele unei identități pe o rețea de socializare, nu stă întotdeauna chiar persoana care pretinde că este.

4.Copiii trebuie să-și anunțe imediat părinții sau un alt adult de încredere, dacă sunt abordați în mod insistent în mediul online, de persoane necunoscute. În niciun caz nu trebuie să ofere acestei persoane, date personale, fotografii sau parola de acces la mail sau la rețeaua de socializare.

5.Copiii care cunosc persoane în mediul online, nu trebuie să accepte întâlniri cu acestea, ci trebuie să-și anunțe imediat părinții dacă sunt abordați în acest fel. În spatele unei identități false pe internet, se pot ascunde pedofili, traficanți de persoane sau chiar răpitori.

 

Ultima modificareLuni, 14 Decembrie 2015 09:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.