Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Ce trebuie sa stii atunci cand cumperi produse perisabile

Ce trebuie să știi atunci când cumperi produse perisabile

 

Produsele perisabile pot reprezenta un adevarat pericol pentru consumatori și asta dacă termenul de valabilitate este expirat, dacă ambalajul produsului este deteriorat sau dacă aspectul general al acestuia este modificat. Victoria Balaban, comisar șef adjunct al CJPC Prahova vă învață principalele reguli pentru a achiziționa produse perisabile nepericuloase.

1. Produsele alimentare perisabile trebuie cumpărate din locuri autorizate, nu de pe marginea drumului.
2. În cazul produselor din carne, clientul trebuie să fie atent la culoarea cărnii. Dacă aceasta este modificată, produsul nu este sigur, poate fi chiar alterat.
3. La pește trebuie să fim atenți ca acesta să fie cu aspect normal, ochii să nu fie adânciți în orbite, solzii să nu se desprindă ușor, iar la apăsare, carnea să revină la forma inițială.
4. Produsele perisabile trebuie să aibă eticheta care să cuprindă informații despre producator, despre modul de depozitare și temperatura la care acesta poate fi depozitat.
5. Ambalajul trebuie să fie integru, fără rupturi sau perforații prin care se poate contamina produsul.
6. Important este termenul de valabilitate al produsului perisabil, la care consumatorul trebuie să fie extrem de atent.

 

Ultima modificareVineri, 27 Noiembrie 2015 08:11

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.