Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Ce faci dacă eşti martorul unei infracţiuni?

Ce faci dacă eşti martorul unei infracţiuni?

 

Nu pleca de la locul unde s-a produs o infracţiune pentru că poţi fi de ajutor organelor de cercetare penală şi victimelor. Inspectorul Mihaela Rădoi de la – serviciul de prevenire din cadrul inspectoratului de Poliţie Prahova explică paşii care trebuie urmaţi în cazul în care aţi asistat la o infracţiune.

1.Dacă eşti martorul unei infraţtiuni, în primul rând trebuie să suni de urgenţă la 112, pentru a cere ajutor..

2.Încearcă să reții cât mai multe detalii despre autorul infracțiunii, respectiv fizionomie, îmbrăcămintea acestuia, dar și eventual limbajul acestuia, dacă este implicat într-o agresiune.

3.Trebuie să rețineți și cu ce mijloc de transport pleacă autorul infracțiunii, dar și direcția în care se îndreaptă.

4.În cazul în care este vorba de un grup de infractori sau în situația în care aceștia sunt înarmați, în primul rând trebuie să vă asigurați propria protecție. Nu sunați la Poliție din vecinătatea lor, pentru a nu fi auziți. În plus, încercați să cereți ajutorul altor persoane din zonă, pentru a opri autorul infracțiunii.

5.Dacă sunteți martorul unei agresiuni fizice, încercați să acordați primul ajutor victimei, până la sosirea ambulanței.

6.Nu trebuie să părăsiți locul unde s-a produs infracțiunea, ci trebuie să așteptați sosirea echipajelor de poliție și ambulanță.

 

Ultima modificareMarți, 27 Octombrie 2015 09:09

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.