Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Sfaturi pentru folosirea aerului condiţionat

Sfaturi pentru folosirea aerului condiţionat

În perioada de caniculă nu putem trăi fără ajutorul aerului condiţionat. Medicii atrag, însă atenţia asupra unor reguli de folosire a acestui aparat care ne poate îmbolnăvi. Ştefan Pavelescu, medic internist explică câteva dintre cauzele care pot duce la îmbolnăvire prin folosirea neadecvată a aerului condiţionat.

1. Diferenţele mari de temperatură de la 36 de grade Celsius câte sunt afară la 22 de grade Celsius câte sunt în interiorul răcit cu aer condiţionat creează condiţii de dezvoltare a viruşilor. În general virozele sunt cele care determină îmbolnăvirea celui care stă în aerul condiţionat. Pentru a evita activarea acestor viruşi temperatura din interior ar trebui setată de la 26 de grade în sus.
2. Aerul condiţionat trebuie setat cu 5-6 grade mai puţin decât temperatura de afară.
3. Aerul condiţionat din maşină trebuie pornit înainte să urcăm efectiv în habitaclu, iar geamurile trebuie lăsate la început deschise pentru ca temperatura din interior să scadă treptat şi să ne putem obişnui cu ea.
4. Bolnavii care au afecţiuni respiratorii trebuie să evite folosirea îndelungă a aerului condiţionat care poate creea crize într-un astm bronşic, de exemplu.
5. La fel, bolnavii cardiaci nu suportă diferenţele foarte mari de temperatură şi trebuie să aibă mare grijă atunci când setează temperatura aparatului de aer condiţionat.

Specialiştii recomandă setarea aerului condiţionat spre tavan, astfel încât acesta să nu bată direct în cap. Dacă aveţi aparatul de aer condiţionat montat deasupra biroului la care staţi câteva ore, nu vă miraţi dacă vă veţi trezi cu nevralgii puternice de cap sau cu crize lombare pe un teren cu patologie deja existentă.

 

Ultima modificareLuni, 16 Noiembrie 2015 20:43

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.