Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Sarea de Himalaya-mod de folosire, recomandări

Sarea de Himalaya-mod de folosire, recomandări

Sarea de bucătărie nu lipsește din nicio casă. Dă gust tuturor mâncărurilor, este un bun conservant și într-o anumită cantitate ne menține sănătoși. Sarea fină, însă, pe care o găsim în magazin este foarte mult procesată și nu mai are mai nimic în comun cu sarea aducătoare de iod, oligoelemente și fier  benefice organismului.

1. Sarea fină, albă, pe care o găsim în magazine trebuie consumată cât mai puțin pentru că ea a trecut printr-un amplu proces de rafinare și a fost tratată chimic.
2. Sarea bună de consum este sarea grunjoasă, cea pe care o folosim de obicei la murături și pe care o putem folosi cu încredere la mâncare zi de zi.
3. Există anumite afecțiuni care nu permit consumul de sare de niciun fel-hipertensiunea arterială, insuficiențele renale, dar și tratamentele cu antiinflamatoare.
4. Foarte bună este sarea roz de Himalaya care poate fi consumată în mâncare, în locul celei albe, fiind foarte bogată în fier și oligoelemente.
5. Există lămpi cu sare de Himalaya care îndepărtează ionii pozitivi din încăpere și purifică aerul, dacă este ținută aprinsă minim 6 ore pe zi.
6. Lampa nu trebuie curățată cu cârpa umedă, ci cu una uscată și are o perioadă de viață lungă.
7. Această lampă are efect de salină și este bine să stea într-o cameră aerisită, chiar lângă pat. Când deschidem fereastra lampa ar trebui să fie întreruptă.
8. Lampa cu sare nu are contraindicații.
9. Este bine de știut că sarea nu trebuie folosită mai mult de o linguriță pe zi în mâncare, altfel dând dependență.

 

Ultima modificareVineri, 30 Octombrie 2015 12:10

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.