Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum trebuie să reacționeze victima violenței domestice?

Cum trebuie să reacționeze victima violenței domestice?

 

În ultimii ani, comportamentul de tip agresiv este întâlnit în tot mai multe familii. Din păcate la scenele violente, la care de regula este supusă femeia, asistă și copii cuplului respectiv. Psihologul Claudia Iordache ne sfatuiește cum să reacționăm în fața violenței domestice. 

  • Femeia agresată trebuie să înțeleagă că aceasta nu este o normalitate.
  • Nimeni nu trebuie să accepte bătăi sau comportament agresiv verbal. E greu să iei totul de la zero, dar este mai greu să rămâi. Sunt multe femei care acceptă pentru că agresorul a instalat în ea o frică peste care nu poate trece.
  • “Rămân de dragul copiilor”, este replica după care se ascund multe femei victime ale violenței domestice. Acest lucru nu este însă o soluție. Cei mici înteleg diferit ceea ce se întâmplă și pot fi marcați negativ de comportamentul violent. Pot înțelege că așa este normal și vor face și ei același lucru când vor fi mari.
  • Dacă o femeie nu are unde să se ducă, trebuie să-i explice copilului că este neputincioasă în acel moment, dar că ea este o femeie puternică.
  • Femeile agresate trebuie să se vadă din afara lor. Să-și privească agresorul și să-i descopere punctele slabe, pentru că toți avem puncte slabe.

 

Ultima modificareMarți, 27 Octombrie 2015 14:32

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.