Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum se depune tartrul pe dinți?

Cum se depune tartrul pe dinți?

 

Tartrul este o depunere de resturi alimentare care se formează dacă nu avem grijă să ne spălăm pe dinți după ce mâncăm și dacă mâncăm multe dulciuri. Medicul stomatolog Sabina Solonaru ne sfătuiește cum să ne ferim de apariția tartrului.

1. Bacteriile se depun pe dinți și formează placa bacteriană. Aceasta se mineralizează și astfel de formează tartrul care poate fi îndepărtat doar de către stomatolog.
2. Prevenirea se poate face și prin consumul de alimente tari, ca mărul, morcovul care produc salivație și astfel ne curăță dinții în mod natural.
3. Băuturile carbogazoase scad riscul de a dezvolta tartrul, în schimb, crește posibilitatea de face carii.
4. De obicei, persoanele care au tartru au mai puține carii și cele care fac carii, au mai puțin tartru. Este vorba despre Ph-ul cavității bucale-dacă acesta este basic-se depune tartrul, dacă este acid-vom avea carii.
5. Tartrul necurățat provoacă cariile de colet, cele care se dezvolta la baza dintelui, lângă gingie și care sunt mai dificil de tratat. Asta pentru că sub tartru se dezvoltă bacteriile nestingherite pentru că aici Ph-ul este acid.
6. Detartrajul și periajul făcut de stomatolog este bine să fie făcut o dată la 6 luni sau măcar la un an.
7. Persoanele care au în familie cazuri de parodontoza și care acumulează mai ușor tartru pe dinți este bine să vină și la 4 luni la un detartraj profesionist.

 

Ultima modificareVineri, 09 Octombrie 2015 19:03

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.