Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum scădem natural colesterolul mare?

Cum scădem natural colesterolul mare?

 

Consumul de grăsimi animale, lipsa mișcării, dar și anumite predispoziții genetice cresc colesterolul rău în organism. Îndată ce aflăm că valorile colesterolului în sânge au crescut trebuie să luăm măsuri pentru ca aceasta problemă duce la apariția bolilor de inima și a diabetului.
Principala măsură care se ia este detoxifierea ficatului pentru că problema de acolo pleacă.

1. În primul rând trebuie să ne schimbăm modul de viață și alimentația-să ne odihnim corespunzător, să mâncăm cât mai multe fructe și legume în stare proaspătă, să excludem grăsimile animale din mâncare, să facem sport.
2.Pe lângă tratamentele pe care ni le recomandă medicul putem să introducem în alimentație suc de grâu încolțit care se consumă dimineața înăinte de masă pentru a face ca celula hepatică să funcționeze cât mai bine.
3. Citricele sunt foarte bune, mai ales grepfruit, dar și ceaiurile de anghinare, roștopască și în general ce este amar pentru noi e bun pentru ficat.
4. Cura ficatului nu se întrerupe-putem lua hepatoprotectoare, dar și Omega 3-6-9 din ulei de in sau ulei de pește.
5. O linguriță de scorțișoară măcinată dimineața, înăinte de masă este foarte bună pentru scăderea colesterolului. Scorțișoara poate fi introdusă și în cafea, în loc de zahăr.
6. În loc de carne putem consuma cu succes preparate pe baza de soia. Lintea este și ea foarte bună, fiind o sursa bogată de lipide bune.
7. Nu faceți exerciții fizice dacă aveți pe lângă colesterol mare și probleme cardiace sau un ficat obosit care are nevoie de odihnă.

 

Ultima modificareVineri, 30 Octombrie 2015 09:31

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.