Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum sa prevenim hipocalcemia?

Cum sa prevenim hipocalcemia?

 

Daca obosiți ușor, aveți amețeli inexplicabile, sunteți iritați și nervoși fără un motiv real, aveți spasme musculare și amorțeli în membre este foarte posibil să aveți o lipsă de calciu. Hipocalcemia poate fi prevenită prin consumul de alimente care conțin calciu-lactate, ouă, pește dar și verdețuri închise la culoare-ca spanacul, loboda sau ștevia.

La copii, lipsa de calciu poate duce la rahitism care poate fi ușor observabilă prin osul sternului adâncit și în cazurile grave prin curbarea membrelor inferioare.

1. Din septembrie până în martie, aprilie când soarele care este principalul factor care fixează calciu în oase, trebuie să luăm comprimate cu vitamina D3 care fixează calciul în oase.
2. Pentru probleme grave se recomandă gluconatul de calciu care se asimilează foarte repede. Pentru femeile care au menstruație abundentă se recomandă 3 zile de gluconat de calciu pentru a depași această perioadă fără pierderi de calciu masive.
3. Pentru persoanele care dezvoltă litiază renală se poate lua calciu dar fără vitamina D3, pentru că acest calciu să nu se fixeze în altă parte decât în oase.
4. Când luăm preventiv, fără recomandarea medicului se iau 10 zile comprimate cu calciu și vitamina D3 toată perioada friguroasă a anului.

 

Ultima modificareVineri, 13 Noiembrie 2015 10:15

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.