Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum recunoaștem un copil dependent de tehnologie?

Cum recunoaștem un copil dependent de tehnologie?

 

În ultimii ani, părinții extrem de ocupați, au înlocuit prezența lor în viața propriilor copii, cu diferite obiecte care să-i țină ocupați. Este vorba despre calculatoare, telefoane sau tablete. Psihologul Claudia Iordache atrage atenția asupra problemelor grave care pot apărea în comportamentul copiilor dacă sunt lăsați prea mult să se joace cu astfel de obiecte.

1.Timpul pe care un copil îl petrece pe un astfel de dispozitiv, trebuie atent monitorizat de către părinți.

2. Dacă timpul acordat jocurilor pe telefon, calculator sau tabletă îi ocupă copilului majoritatea timpului liber, atunci vorbim deja de dependență.

3. Dependența se manifestă în primul rând prin oboseala pe care o afișează copilul. În același timp, copilul începe să-și mintă părinții, dispare lipsa de comunicare, se ascunde și nu își mai dorește să participe la nici un fel de alte activități. Mulți dintre copiii dependenți de tehnologie, ajung să se identifice cu personajele din jocurile pe care petrec atât de mult timp, devin tăcuți, nu mai au stima de sine și își pierd încrederea în lumea reală, simțindu-se bine doar în lumea virtuală.

4. Părinții trebuie să acționeze imediat ce observă aceste lucruri și să reducă pe cât posibil timpul pe care copilul îl petrece pe calculator, tabletă sau telefon. Copiii trebuie stimulați să se joace, să participe la activitătți casnice și să fie responsabilizați cu îndatoriri potrivite vârstei lor pe care să le îndeplinească.

5. Părinții trebuie să monitorizeze atent și site-urile pe care copilul intra, fie că el caută muzica, jocuri sau informații. Copiii nesupravegheați pot accesa din greșeală sau intenționat, pagini cu conținut pornografic, sau site-uri cu un nivel crescut de agresivitate.

 

Ultima modificareMarți, 27 Octombrie 2015 10:54

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.