Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum păstrăm sănătoşi dinţii copiilor?

Cum păstrăm sănătoşi dinţii copiilor?

Igiena orală a copiilor trebuie să înceapă odată cu apariţia primului dinţişor. De la pasta de dinţi potrivită, până la periuţa potrivită şi alimentaţia necesară, toate acestea sunt importante pentru o dantură sănătoasă. Medicul stomatolog Sabina Solonaru ne explica cum trebuie sa ingrijim dintisorii copiilor.

1. Cu un tifon, mama poate freca usor dinţişorii nou apăruţi şi chiar gingia pentru a reduce disconfortul cauzat de erupţia dentară.
2. Când copilul este mai mare trebuie învăţat cu periuţa de dinţi şi cu pasta potrivită vârstei sale. Mama îi va conduce mâna la început şi va asista la spălatul pe dinţi al micuţului pentru ca periajul să se facă în mod corect.
3. Administrarea de flor nu este necesară tuturor copiilor, ci doar celor care au probleme în erupţia dinţilor de lapte. E mai bine să lăsăm ca micuţii să-şi ia necesarul de flor din alimente şi să aibă dinţi sănătoşi respectând igiena orală strictă.
4. Administrarea de flor dacă este începută trebuie continuată până la vârsta majoratului. Există situaţii în care întreruperea bruscă a tratamentului duce la apriţia unor pete maronii pe dinţi.

 

Ultima modificareMarți, 20 Octombrie 2015 08:34

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.