Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum ne ferim de parodontoză?

Cum ne ferim de parodontoză?

 Parodontoza este de fapt o formă avansată a gingivitei. Atunci când gingiile sângerează foarte ușor, dor foarte tare și emană miros neplăcut, se desprind ușor de pe dinți, apar pungi parodontale create de bacterii și tartru sau anumiți dinți se mișcă, trebuie să mergem de urgență la medicul stomatolog. Medicul stomatolog Sabina Solonaru ne explică care sunt cauzele apariției parodontozei și ce putem face pentru tratarea acesteia.

1. Mobilitatea dentară nu înseamnă că o sa ne pice dinți, dar este un semn că trebuie să ajungem la medic.
2. Placa bacteriană și tartrul depuse pe dinți sunt principalele cauze ale parodontozei, prin urmare periajul făcut corect și alimentația sănătoasă ne pot feri de această boală.
3. Persoanele care au în familie cazuri de parodontoză prezintă un risc mai mare de a dezvolta pe parcursul vieții această boală. Acest risc se adaugă altora: fumat, stare generală de sănătate proastă, dezechilibre, diverse afecțiuni.
4. Vestea bună este că parodontoza poate fi stopată și tratată. În primul rând se face detartraj și periaj profesional, chiuretaje radiculare și se pot aplica soluții cu antibiotic.
5.În cazurile foarte grave se pot face operații chirurgicale, grefe osoase, dar care trebuie făcute cât mai repede.
6. Parodontoza este o boală care necesită atenție permanentă și de lungă durată.

 

Ultima modificareVineri, 09 Octombrie 2015 12:28

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.