Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum acordam primul ajutor unei persoane intoxicate cu fum?

Cum acordăm primul ajutor unei persoane intoxicate cu fum?

 

În cazul unui incendiu în incinta în care se produce incidentul se acumulează fum. Inhalat, acesta duce de la intoxicaţii uşoare, până la deces. O persoană care a inhalat fum, nu mai poate respira şi intră în panică. Trebuie scoasă la aer curat şi calmată, până la sosirea ambulanţei. Dacă intoxicaţia este severă, victima îşi pierde cunoştinţa şi atunci salvatorul trebuie, pe lângă a scoate pesoana intoxicată afară, să îi facă acesteia şi manevre de resuscitare cardio-respiratorie. Important este ca salvatorul să îşi ia măsuri de precauţie, respectiv să nu intre în incinta unde s-a acumulat fum fără o cârpă udă pusă peste gura şi asta pentru a nu inhala fumul periculos.

1. În primul rând, persoana intoxicată cu fum trebuie scoasă din incinta unde a inhalat fum, la aer curat.
2. Nu facem acest lucru fără a ne lua măsuri de precauţie, respectiv să intrăm în incinta unde s-a produs incidentul, cu o cârpă udă pusă în zona gurii şi a nasului, pentru a nu inhala fumul periculos.
3. Dacă persoana este conştientă, o liniştim, o aşezăm într-o poziţie confortabilă şi facem în aşa fel ca victima să nu intre în panică ci să încerce să respire calm.
4. Dacă persoana care s-a intoxicat cu fum nu este conştientă, ea trebuie scoasă într-o zonă unde nu mai este fum, i se eliberează zona gâtului de haine şi se încep manevrele de resuscitare până la sosirea ambulanţei.
5. Înăinte de a interveni, salvatorul trebuie să evalueze obiectiv situaţia, pentru că poate la rândul său să devină victimă şi să nu mai poată salva pe nimeni.

 

Ultima modificareDuminică, 13 Decembrie 2015 11:01

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.