Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cât de bună este apa de gură în igiena orală?

Cât de bună este apa de gură în igiena orală?

 

Apa de gură este un adjuvant foarte bun în menținerea igienei orale. Asemeni pastei de dinți și acest produs are anumite caracteristici și se fabrică pe categorii, în funcție de problemele dentare ale fiecărui individ. Medicul stomatolog, Sabina Solonaru ne explică cum trebuie folosită corect apa de gură.

1. Apa de gură se folosește după ce ne-am spălat pe dinți pentru o clătire mai eficientă.
2. Prin clătirea cu apa de gură, putem curăța dinții acolo unde periuța nu o poate face, adică în spațiile interdentare.
3. Apa de gură protejează astfel împotriva plăcii bacteriene și a tartrului.
4. Există apă de gură cosmetică care împrospătează respirația și au și acțiune detergentă, dar și apa de gură care se folosește în tratarea diferitelor boli ale cavițății bucale. Cele care conțin clorhexidină sunt indicate bolnavilor de paradontoză, dar doar câte două săptămâni, pentru că această substanță pătează dinții.
5. Apa de gură se folosește întodeauna după recomandările producătorului. Multe au uleiuri eșențiale, iar dacă clătim gura mai mult de 20-30 de secunde cât este recomandat și insistăm peste 1 minut, apa de gura de acest gen poate produce arsuri la nivelul cavității bucale.
6. Mare atenție! În general, apa de gura conține și o anumită cantitate de alcool, în general în proporție de 25%, de aceea este mai bine să nu o administrați copiilor.

 

Ultima modificareLuni, 16 Noiembrie 2015 21:47

Articole recente - Savaexplic

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.