Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum îngrijim yuca de cameră?

Cum îngrijim yuca de cameră?

Yuca de cameră este o plantă ornamentală originară din Mexic. Pentru că are frunzele sub forma de sabie, alungite, atunci când creşte este confundată deseori cu palmierul. O alta specie de yuca creşte în parcuri şi grădini. Despre cum trebuie îngrijită yuca de cameră ne-a explicat pe larg inginerul horticultor Constantin Iorga. 

1. Yuca de cameră este o plantă foarte rezistentă, preferând locurile luminoase din cameră, dar si semiumbra, fiind tolerabilă la curent.
2. Yuca se înmulţeşte prin butaşi. O parte a plantei se desprinde chiar deasupra unui nod de pe tulpină şi se bagă în pământ. Este bine să legaţi frunzele cu o aţă timp de o lună, până când a prins rădăcini, după care desfaceţi aţa. Yuca este o plantă care se înmulţeşte foarte repede şi uşor.
3. Yuca are nevoie de amestec de compost cu turbă, dar puteţi găsi în magazinele de specialitatea exact pământul potrivit pentru această plantă.
4. Frunzele de yuca nu sunt toxice.
5. Nu are nevoie de udare abundentă nici măcar pe timpul verii. Se recomandă udarea când substratul este uscat. Se udă prin inundarea ghiveciului, nu prin aspersia frunzelor.
6. Yuca poate creste şi până la 3 metri, dar ca să evităm acest lucru trebuie să o tăiem. După 7 ani, planta e deja bătrână şi are trebui înlocuită cu alta.
7. Poate fi pusă într-un ghiveci mai mare încă de când plantăm butaşul şi vreme de 3 ani, ghiveciul nu mai trebuie schimbat.
8. Ca toate plantele de apartament şi Yuca poate fi distrusă dacă o udaţi cu apă rece direct de la robinet. Diferenţa prea mare între temperatura apei şi cea a solului poate arde rădăcinile plantei. E bine să păstraţi în sticle apa la temperatura camerei şi cu aceasta să udaţi plantele.

 

 

Detalii:Cum ingrijim leandrul

Ultima modificareVineri, 27 Noiembrie 2015 13:01
Mai multe din această categorie: « Cum îngrijim leandrul? Cum îngrijim Dracena ? »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.