Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum îngrijim palmierii?

Cum îngrijim palmierii?

Dacă aveţi spaţiu mare pe care nu ştiţi cu ce plante să-l încărcaţi, îndreptaţi-vă atenţia spre palmieri. Această plantă originară din zonele tropicale nu este pretenţioasă şi poate creşte fără a i se acorda o mare atenţie. Trebuie să ştim însă câteva reguli generale care trebuie respectate pentru ca palmierii pe care îi avem să crească frumos. Inginerul horticultor Constantin Iorga ne explică care sunt paşii care trebuie urmaţi în îngrijirea palmierului.

1. Palmierul este o plantă foarte rezistentă, pe care o poate ataca doar păduchele lânos, ca şi dăunător natural. Tocmai de aceea are nevoie de tratament de prevenire care se pulverizează pe frunze.
2. Palmierul are nevoie de un amestec din turbă, perlit şi pământ de grădină pentru a se dezvolta armonios, dar şi de un ghiveci mare pentru că palmierul are rădăcini mari şi puternice.
3. Se udă prin inundare regulat pe timpul verii, iar iarna mai rar, o dată la două săptămâni fiind suficient. De obicei îşi ia singur câtă apa are nevoie şi nu-i dăunează surplusul. 4. Palmierul nu e pretenţios la lumină putând sta oriunde, dar la umbră la avea frunzele mai lucioase şi mai închise la culoare.
5. În fiecare an apar la baza plantei noi frunze. Când îngălbensc, se taie şi sus dau alţi lăstari într-un timp scurt.
6. Nu lăsaţi copiii şi animalele pe lângă palmieri pentru că au nişte frunze care înţeapă.

 

 

Detalii: Cum ingrijim dracena

Ultima modificareVineri, 27 Noiembrie 2015 12:13
Mai multe din această categorie: « Cum îngrijim Dracena ? Cum îngrijim Colocasia? »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.