Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum îngrijim leandrul?

Cum îngrijim leandrul?

Leandrul este o plantă originară din zonele mediteraneene şi Asia subtropicală, dar creşte foarte bine şi în grădinile şi apartamentele românilor. Arbuştii pot creşte destul de mult şi au în vârf flori în perioadă caldă a anului. Inginerul horticultor constantin iorga ne explică cum trebuie îngrijit leandrul. 

1. Floarea leandrului, colorată în 20 de culori de la alb la mov închis, dă în luna aprilie şi âină până la finalul lui septembrie. 2. Leandrul nu este o plantă pretenţioasă, dar are nevoie neapărat de îngrăşământ pus o singură dată pe an.
3. Când ghiveciul rămâne mic pentru înălţimea plantei (90 de cm planta-30 de cm diametrul ghiveciului) se face transplantarea, dar nu înainte de a tăia cu foarfeca rădăcinile foarte lungi.
4. Pe fundul ghiveciului puneti pietre fie cumpărate din magazin, fie de prund, bine spălate, acest strat ajutând la drenarea apei.
5. La un an puteti schimba 20% din pământ, mai ales stratul alb care se formează la suprafaţă solului şi care conţine clor din apă.
6. Leandrul trebuie tuns primăvara şi atunci ii se poate da şi formă, în funcţie de preferinţe. Astfel înfloreşte foarte mult.
7. Leandrul se înmulţeşte prin butaşi.
8. Frunzele leandrului sunt foarte toxice. Aveţi grijă să ţineţi animalele şi copiii departe de ele.
9. Împotriva dăunătorilor, leandrul se stropeşte preventiv cu substanţe pe care le găsiţi în magazinele de specialitate. Se stropeşte planta iarna, dar şi vara când e în vegetaţie.

 

 

Detalii:Cum ingrijim ficul Benjamin

Ultima modificareVineri, 27 Noiembrie 2015 13:03

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.