Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum îngrijim ficusul Benjamin?

Cum îngrijim ficusul Benjamin?

Ficusul este planta de apartament cea mai răspândită în casele românilor în multitudinea sa de specii. Pentru că nu este pretenţioasă, creşte de multe ori în virtutea inerţiei chiar şi acolo unde oamenii nu ştiu cum trebuie îngrijită. Pentru a avea un ficus sănătos trebuie să ştim câteva reguli usor de reţinut şi învăţat pe care ni le-a împărtăşit inginerul horticultor Constantin Iorga.

1. Ficusul Benjamin are nevoie de mai mult pământ decât alte plante pentru că are rădăcina lemnoasă. Dacă planta are 90 de cm în înălţime ar trebui să aibă un ghiveci cu diametrul de 30 de cm.
2. Ficusul nu este pretenţios în ceea ce priveşte solul în care este plantat. are nevoie de un amestec din turbă cu pământ de grădină.
3. Ficusul este o plantă care se ţine în semiumbră, nu aproape de geam, pentru că se arde foarte repede. Frunzele vor avea un aspect urât-nu vor mai fi netede, vor avea pete și vârfurile arse.
4. Pe caniculă se udă de două-trei ori pe săptămână, iar iarna o singură dată. Apa se toarnă direct în ghiveci, iar când e foarte cald se pot stropi si frunzele dimineaţa sau seara.
5. Pe timpul verii, o dată la trei săptămâni puteti să puneţi ficusului îngrăşământ universal pentru flori cu frunze, dar aveţi mare grijă la concentraţie pentru că puteţi distruge floarea dacă nu respectaţi indicaţiile. Dacă puneţi îngrăşământ mai devreme de 21 de zile, frunza va deveni tare și casantă.
6. Este normal ca ficusului să-i pice frunzele în anotimpul rece. Se face o scurtare din octombrie, atunci când se bagă în interior, în cazul în care aţi ţinut-o afară.
7. În interior, ficusul nu trebuie ţinută lângă calorifer pentru că nu are nevoie de aer uscat.
8. Frunzele ficusului sunt otrăvitoare, aşa că ţineţi animalele şi copiii departe de aceste plante.

 

 

Detalii: Cum ingrijim ficusul

Ultima modificareLuni, 07 Decembrie 2015 10:08
Mai multe din această categorie: « Cum îngrijim ficusul? Cum îngrijim leandrul? »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.