Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Cum poți obține despăgubiri materiale dacă ești victima unui accident rutier?

Cum poți obține despăgubiri materiale dacă ești victima unui accident rutier?

 

1. Persoana care a fost victima unui accident rutier, trebuie să ştie că nu şoferul vinovat plăteşte despăgubirile, ci asiguratorul cu care acesta are încheiată o poliţă de asigurare.

2. Dacă este pe trecere de pietoni victima, dar în urma accidentului nu sunt necesare 90 de zile de îngrijiri medicale, va fi doar o contravenţie. Victima trebuie să intenteze proces asiguratorului pentru a obţine despăgubiri.

3. Şoferul răspunde personal doar în situaţiile în care nu avea permis de conducere, era sub influenţa băuturilor alcoolice sau a produs accidentul cu intenţie. Doar în aceste situaţii va achita personal despăgubiri victimei.

4. Victimele unui accident rutier pot obţine despăgubiri de la asiguratorul şoferului vinovat, în urma unui proces, sumele fiind cuprinse între 100.000 şi 200.000 de euro. Asiguratorul oferă în jur de 470 de lei pentru fiecare zi de îngrijiri medicale acordate victimei. Doar instanţa de juecată poate mări sau micşora plafonul despăgubirilor.

5. Dacă victima are nevoie de peste 90 de zile de îngrijiri medicale, intanţa de judecată se va pronunţa şi pe latură penală şi civilă. Prin administrarea probatoriului se va stabili vinovăţia şoferului şi se va modifica şi cuantumul despăgubirilor.

6. Sub 90 de zile de îngrijiri medicale, victima poate aştepta în instanţă obţinerea despăgubirilor pe care le solicită, şi 2 ani de zile. În plus, trebuie să achite şi cheltuielile de juecată.

7. Şoferul vinovat nu trebuie să medi eze cu victima, deoarece asiguratorul plăteşte despăgubirile, nu conducătorul auto. Doar asiguratorul poate media cu victima, cuantumul despăgubirilor solicitate de acesta.

 

Ultima modificareMarți, 20 Octombrie 2015 11:34

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.