Log in
updated 9:46 AM UTC, Dec 14, 2015
Headlines:

Ce trebuie să facă un șofer implicat într-un accident minor?

Ce trebuie să facă un șofer implicat într-un accident minor?

 

1.Şoferii implicaţi într-un accident soldat numai cu pagube materiale sunt obligaţi să scoată maşinile în afara părţii carosabile, sau cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, să se prezinte în maxim 24 de ore la o unitate de poliţie pentru a fi întocmite actele constatatoare, respectiv autorizaţia de reparaţie şi eventual procesul verbal de contravenţie.

2. În cazul în care şoferul nu se prezintă în 24 de ore la o unitate de poliţie, riscă o amendă de 420 de lei şi reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

3. Şoferul nu este obligat să se prezinte la o unitate de poliţie, doar în situaţia în care au rezultat pagube materiale doar la autovehicului propriu şi conducătorul auto deţine o poliţă de asigurare CASCO.

4. Dacă şoferul implicat într-un accident minor, nu deţine asigurare RCA pentru autovehicul, riscă o amendă cuprinsă între 1000 şi 2000 de lei şi îi va fi reţinut certificatul de înmatriculare al maşinii.

5. Dacă un şofer acroşează un pieton, are obligaţia de a anunţa imediat poliţia, trebuie să acorde primul ajutor victimei şi nu trebuie să părăsească locul accidentului, acest lucru constituind infracţiune.

6. Dacă proprietarul unui autovehicul găseşte maşina avariată în locul în care a parcat-o, trebuie să anunţe acest lucru la poliţie unde va da o declaraţie şi i se eliberează autorizaţia de reparaţie.

7. Potrivit legii, conducătorul auto este obligat să-şi repare autovehicului avariat, în termen de 30 de zile, în caz contrar riscă o amendă de 420 de lei.

 

Ultima modificareMarți, 20 Octombrie 2015 11:00

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.